INTREBARI FRECVENTE
Alege o intrebare, iar noi iti raspundem

Am cules intrebarile frecvente ale clientilor nostri. Consulta aceste intrebari pentru a afla detalii despre noi sau pentru a afla cum putem sa iti ridicam deseurile!

Ce intelegeti prin deseuri din constructii?

Deseurile din constructii sunt acele deseuri care provin din lucrarile de amenajari interioare, exterioare, lucrari de demolare, constructii cladiri birouri, rezidentiale (pietre, pamant, caramida, tigla, deseu rezultat din demolari-cod deseu 17 09 04, 17 01 01, 17 01 02, 17 01 07).

Care sunt tipurile de recipiente in care pot colecta deseurile din constructii?

Pentru deseurile din constructii, RECICLERO va poate oferi saci de rafie de o calitate inalta care va asigura o incarcare de maxim 60 kg, precum si containere de diferite capacitati.

Ce documente sunt necesare a fi completate pentru a primi recipientul?

Pentru a beneficia de serviciul de colectare deseuri constructii trebuie completata comanda/contract online si formular de incarcare-descarcare.

Cat de mult se poate incarca containerul?

Containerul / recipientul poate contine max. pana la 10 cm sub marginea superioara! Asigurati-va, de asemenea, ca umplerea este distribuita uniform in container si ca continutul nu se poate deplasa semnificativ in timpul transportului. Greutatea maxima de umplere a recipientului nu trebuie depasita.

De ce nu exista containere cu capace?

Containerele cu capac nu au sens in cele mai multe cazuri, deoarece atunci cand recipientul este golit, capacul va fi spart (de exemplu, molozul). Puneti o prelata peste recipient pentru a evita eventualele neplaceri care pot fi cauzate din cauza conditiilor meteorologice.

Ce este permis in ce container si ce nu?

Daca umpleti recipientul incorect (de exemplu, materialele plastice in recipientele de daramaturi/moloz), trebuie sa sortam manual containerul astfel incat sa putem continua sa il aruncam intr-o maniera ecologica. Aceasta post-sortare este, din pacate, foarte scumpa si trebuie sa va taxam. De asemenea deseurile periculoase cu continut de azbest precum si deseurile medicale sunt interzise.

Spatiul pe care il am disponibil este limitat – puteti amplasa un container?

Pentru spatiul de amplasare al unui container de 3 – 10 m³ este suficienta o latime de 3 m (si intrarea trebuie sa aiba o latime de cel putin 3 m).

Livrare și preluare

Cat dureaza livrarea?

In general pentru comenzi de pana la 24 ore, in urmatoarea zi lucratoare (luni – vineri).
Sfat: Nu intentionati sa umpleti recipientul in aceeasi zi de livrare, ci mai degraba in ziua următoare.
*Din cauza volumului de trafic si a planificarii rutelor, timpul de livrare se poate extinde pana la 48 de ore.

Ce trebuie respectat la amplasarea containerului?

Suprafata solului si suprafata utilizata trebuie sa fie etanse, suficient de fixate si sa poarte o sarcina (pana la 14 tone).
Instalarea pe o suprafata slabita (de ex. nisip sau gazon) este de asemenea posibila, dar va rugam sa retineti ca datorita greutatii containerului poate aparea o amprenta clara sau deteriorarea substratului.

Care este spatiul necesar utilajului pentru a amplasa recipientul?

Pentru cupa container de 7mc spatiul este de 12 m lungime cu 2,5m latime, iar pentru cupa container 20mc- 20m lungime cu 3m latime.

Care este intervalul orar in care se poate face amplasarea recipientului/ridicarea deseului?

De luni pana vineri intre orele 6-14.

Cat timp pot lasa containerul?

Containerul este pus la dispozitia dumneavoastra pentru o perioada de 24 ore. La cerere se poate inchiria containerul, iar preturile in aceasta situatie sunt:  7 / 10 / 12mc – 75lei/buc/luna+TVA, iar pentru containerele 18 / 20mc costurile sunt 175lei/buc/luna + TVA.

Atunci cand containerul nu se poate ridica de la locatia dumneavoastra, din motive care tin de dumneavoastra, va exista o taxa de 45 ron. Pentru a evita aceste situatii va rugam sa urmariti cu atentie gradul de umplere al containerului si locul in care poate fi amplasat acesta. In situatia in care mai aveti nevoie de raspunsuri, va rugam sa nu ezitati sa ne contactati.

Trebuie sa fiu prezent in momentul livrarii si colectarii containerului?

Nu, nu trebuie să faceti acest lucru (daca apar probleme, totusi, se recomanda). Daca, totusi, aveti cerinte exacte pentru locatia de instalare, va recomandam sa va aflati la fata locului.

Cum comand ridicarea containerului mai devreme decat am preconizat la momentul lansarii comenzii?

Ridicarea containerului se poate comunica fie in momentul comenzii, fie mai tarziu prin telefon sau e-mail, in cazul in care acesta s-a umplut mai repede.

Ce se intampla daca recipientul nu poate fi plasat/ridicat?

O amplasare sau ridicare nereusita (de exemplu pentru ca spatiul nu este suficient pentru containerul comandat, accesul blocat, containerul umplut prea mult) trebuie sa platiti o taxa in valoare de 45 lei.
*Pentru a evita aceaste situatii va rugam sa cititi cu atentia Politica de Termeni si Conditii inainte de efectuarea comenzii!